AURORE Feteasca Regală

kr. 135,00

AURORE Feteasca Regală er lavet 100% på den moldoviske druesort Fetească Regală og er en del af vineriets AURORE serie. Det er en afbalanceret hvidvin hvor duften af jasmin er dominerende og umiskendelig. Dertil en fin duft af blomster og citrus. Denne hvidvin har en smuk bleg gul farve med et grønligt skær.

Type                    Hvid, frugtig, kompleks

Druer                   Fetească Regală

Årgang                2020

Alkohol               12%

Nydes ved         8-10 °C

Velegnet til       Fisk, hvidt kød, friske og tilberedte grønsager, cremede oste

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Fetească Regală druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer. Vinen følger den klassiske metode for fremstilling af hvidvine, hvor mosten kommer på ståltanke under temperaturstyrrede forhold. Heri forstætter fermenteringen med nøje udvalgte gærtyper. AURORE serien er inspireret af det betagende lysfænomen nordlys eller Aurora Borealis. Disse vine repræsenterer vineriets grundsten eller -lys.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Feteasca Regală, Rară Neagră, Feteasca Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...