Autograf Chardonnay

kr. 155,00

Denne hvidvid består af den klassiske drue Chardonnay. Farven er hø-gul og duften forkæler en med overmodne abrikoser, vandmelon og grapefrugt, og som komplementeres af den søde honning. Smagen byder på hasselnødder, ananas og akacie- og lindeblomster.  Denne vin stammer fra vineriets “Autograf” serie, som har hvert familiemedlems signatur.

Type                  Hvid, fyldig, forfriskende

Druer                 Chardonnay

Årgang                2018

Alkohol               13,5%

Nydes ved         8-10 °C

Velegnet til      Fisk, skaldyr, hvidt kød og milde oste

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Chardonnay stokkene vokser på et 45 hektar stort jordstykke i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova. Jorden er chernozem (sortjord) og rig på kalk med en lerholdig tekstur. Druerne er håndplukkede og mosten opbevares i 6 timer ved 2 °C. Derefter styres fermenteringen ved 12-14 °C. Modningen sker i egetræsfade fra Krasnodar med bâtonnage i 4 måneder (dette er en teknik med omrøring af gærrester og andet bundfald, som er med til at påvirke vinens udvikling).

Vinen bærer Lilia Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Hele min barndoms sol, minderne om ferskner og duften af hvide blomster er fanget i denne vin. Den omfavner en med kærlighed, som også er en metafor for min familie.”

Vil du vide mere om Gitana Winery og se vineriets andre vine, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...