Autograf Chardonnay

DKK 155,00

Denne hvidvid består af den klassiske drue Chardonnay. Farven er hø-gul og duften forkæler en med overmodne abrikoser, vandmelon og grapefrugt, og som komplementeres af den søde honning. Smagen byder på hasselnødder, ananas og akacie- og lindeblomster.  Denne vin stammer fra vineriets “Autograf” serie, som har hvert familiemedlems signatur.

Type                  Hvid, fyldig, forfriskende

Druer                 Chardonnay

Årgang                2018

Alkohol               13,5%

Velegnet til      Fisk, skaldyr, hvidt kød og milde oste

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Chardonnay stokkene vokser på et 45 hektar stort jordstykke i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova. Jorden er chernozem (sortjord) og rig på kalk med en lerholdig tekstur. Druerne er håndplukkede og mosten opbevares i 6 timer ved 2 °C. Derefter styres fermenteringen ved 12-14 °C. Modningen sker i egetræsfade fra Krasnodar med bâtonnage i 4 måneder (dette er en teknik med omrøring af gærrester og andet bundfald, som er med til at påvirke vinens udvikling). Nydes bedst ved 8-10 °C.

Vinen bærer Lilia Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldavisk): “Hele min barndoms sol, minderne om ferskner og duften af hvide blomster er fanget i denne vin. Den omfavner en med kærlighed, som også er en metafor for min familie.”