Autograf Feteasca Regala

kr. 155,00

Fetească Regală, som frit oversat betyder “Pigelig Kongeligt”, er en traditionel moldovisk drue, der danner friske og afrundede vine. Druesorten brugt i denne vin er dog krydset med den ungarske Furmint (som er hoveddruen i de berømte Tokaj). Vinen har en frisk syrlighed, er harmonisk og dufter af akacie og markblomster med en fin blød og langvarig eftersmag af karamel. Denne vin stammer fra vineriets “Autograf” serie, som har hvert familiemedlems signatur.

Type                    Hvid, rund, velduftende

Druer                   Fetească Regală

Årgang                2018

Alkohol               13,5%

Nydes ved         14-16 °C

Velegnet til       Fisk, skaldyr og hvidt kød

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Fetească Regală vokser på et 40 hektar stort jordstykke i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova. Tætheden er 3100 vinstokke per hektar og høstudbyttet er 8 ton per hektar. Jorden er chernozem (sortjord) og rig på kalk med en lerholdig tekstur.  Druerne er håndplukkede og mosten opbevares i 24 timer ved 2 °C. Derefter styres fermenteringen ved 16-18 °C. Modningen sker i ståltanke med bâtonnage i 4 måneder (dette er en teknik med omrøring af gærrester og andet bundfald, som er med til at påvirke vinens udvikling).

Vinen bærer Iuliana Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Vi er håndværkere af vine, som vi først og fremmest selv kan lide at drikke. Vi vil gerne fortælle til hele verden om vores vine. Denne harmoniske og stærke vin fortæller om vores forenede familie.”

Vil du vide mere om Gitana Winery og se vineriets andre vine, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...