Autograf serien

kr. 529,00

Autograf serien består af 4 vine. Hver vin tilhører et af de 4 medlemmer af familien Dulgher (ejerne af Gitana Winery). De har hver deres drue, karakter, budskab og signatur. Ikke overraskende er der lagt ekstra kræfter i disse vine. Selv begyndelsen af vinfremstillingen starter med de bedste skråninger og stokke. Druerne er håndplukkede og høstudbyttet ligger omkring 8 ton per hektar.
Rødvinene følger den traditionelle moldoviske metode i egetræsfade fra start til slut – og gæringen er selvfølgelig på vildgær. Den efterfølgende modning sker i store egetræsfade fra Krasnodar (område øst for Krim-halvøen) i 14 måneder under temperatur- og luftfugtighedskontrollerede forhold.
Hvidvinene fremstilles i temperaturstyrrede ståltanke og modnes over en længere periode på 4 måneder i specielle ståltanke (Fetească Regală) eller egetræsfade fra Krasnodar (Chardonnay) med bâtonnage. Bâtonnage er en teknik med omrøring af gærrester og andet bundfald, som er med til at påvirke vinens udvikling.

De to hvidvine, Autograf Chardonnay og Autograf Feteasca Regala tilhører de to døtre Lilia og Iuliana Dulgher, og de to rødvine, Autograf Merlot og Autograf Cabernet Sauvignon, tilhører forældrene Svetlana og Petru Dulgher.

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Autograf Feteasca Regala, som frit oversat betyder “Pigelig Kongeligt”, er en traditionel moldovisk drue, der danner friske og afrundede vine. Druesorten brugt i denne vin er dog krydset med den ungarske Furmint (som er hoveddruen i de berømte Tokaj). Vinen har en frisk syrlighed, er harmonisk og dufter af akacie og markblomster med en fin blød og langvarig eftersmag af karamel. Vinen bærer Iuliana Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Vi er håndværkere af vine, som vi først og fremmest selv kan lide at drikke. Vi vil gerne fortælle til hele verden om vores vine. Denne harmoniske og stærke vin fortæller om vores forenede familie.”
Hvid, rund, velduftende     Årgang 2018     Alkohol 13,5%     God til fisk, skaldyr og hvidt kød     Servering 14-16 °C

Autograf Chardonnay, består 100% af Chardonnay og har en hø-gul farve og en duft som forkæler med overmodne abrikoser, vandmelon og grapefrugt, og som komplementeres af den søde honning. Smagen byder på hasselnødder, ananas og akacie- og lindeblomster. Vinen bærer Lilia Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Hele min barndoms sol, minderne om ferskner og duften af hvide blomster er fanget i denne vin. Den omfavner en med kærlighed, som også er en metafor for min familie.”
Hvid, fyldig, forfriskende     Årgang 2018     Alkohol 13,5%     God til fisk, skaldyr, hvidt kød og milde oste     Servering 8-10 °C

Autograf Merlot, består 100% af Merlot og har en mørk rubin farve med lilla skær og en intens smag af skovbær. Det er en velafbalanceret vin med bløde tanniner, som smager af svesker og mørk chokolade med en tekstur som fløjl. Eftersmagen er lang og delikat. Vinen bærer Svetlana Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Denne Merlot minder mig om den moldoviske sommer, som er fyldt med dufte af modne kirsebær, jordbær og skovbær. Det er en vin som symboliserer min families styrke.”
Rød, fløjlsagtig, opulent     Årgang 2018     Alkohol 14%     God til grillet kød, rødt kød, and, kalkun     Servering 18 °C

Autograf Cabernet Sauvignon, er lavet 100% på Cabernet Sauvignon. Vinen har en mørk rød-rubin farve og dufter intenst af skovbær, kakao, kaffe og sort peber. Den frister med en særlig smag af røde og sorte solbær, stærke tanniner og er tilpas astringent (sammentrækkende). Vinen bærer Petru Dulghers signatur, som har følgende budskab (frit oversat fra moldovisk): “Denne vin bærer vores families styrke. Det er en Cabernet med lagringspotentiale, som jeg efterlader med stolthed til mine efterfølgere.”
Rød, rig, harmonisk     Årgang 2017     Alkohol 14%     God til grillet og røget kød, stærke retter, stegte grøntsager, oste     Servering 18 °C

Vil du vide mere om Gitana Winery og se vineriets andre vine, så læs endelig videre her.