Cuvée Prestige Brut Roz

kr. 140,00

Denne flaske er en ægte boblende lyserød drøm af en mousserende vin. De fine perlebobler kommer endnu mere til syne i det lyse hindbærskær. Duften er en skøn blanding af hvide kirsebær (ja de findes!), jordbær og kamille. Selvom det er en brut, så er den utrolig let drikkelig. Ligesom dens søskende, er denne mousserende vin produceret efter den klassiske “Methodé Traditionelle” eller “Methodé Champenoise”, hvor anden fermentering sker på flaske og den efterfølgende modning, som også er på flaske, varer i minimum 3 år.

De hvide kirsebær er et sjældent syn i dag, men de findes stadig i Moldova. De modner i midten af juni måned, er meget saftige, kødfyldige og har en hel anden sødme pga. den let syrlige smag.

Type                    Rosé, brut, livlig

Druer                  Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay

Alkohol              12,4%

Nydes ved         6-8 °C

Velegnet til       Fiske tatar, carpaccio, jordbær

På lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Man kan ikke undgå at nævne Cricova når man taler om Moldovas vine. Med sin lange historie og erfaring har Cricova lavet vine af høj kvalitet i mange år. Især har vineriet et internationalt ry for deres mousserende vine, som er anerkendte på lige fod med de franske fra Champagne området. Cricovas vinmarker strækker sig over 600 hektar i midt og syd Moldova hvorpå der dyrkes et stort udvalg af vestlige og lokale moldoviske druesorter. På trods af vineriets størrelse, så plukkes alle druerne i hånd og der bringes en ære i at følge de traditionelle moldoviske metoder for vinproduktion og ikke mindst Dom Pierre Perignons – “Méthode Traditionelle” i produktionen af de mousserende vine. Det afspejles i vineriets motto, “Nomen est omen”, som betyder ‘navnet er mennesket’ eller ‘navnet taler for sig selv’.

 

Vil du vide mere om Cricova og se vineriets andre vine, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...