Fumé Blanc, Limited Edition

kr. 225,00

Denne fine og delikate hvidvin fra Fáutor, Fumé Blanc, er uden tvivl en vin i særklasse. Lavet 100% på druen Sauvignon Blanc, byder vinen på en duft af melon, hyldeblomst, passionsfrugt og et strejf af vanilje. Den smager nemlig ligeså godt som det lyder. Farven er bleg gul, men strukturen er lige det modsætte. Vinen fermenterer og modner i franske egetræsfade i 6 måneder. Det er vineriets bedste hvidvin, mener vi personligt, og for en mere objektiv vurdering, kan man nævne, at vinen blev bedømt af den famøse vinkritiker Robert Parker Wine Advocate med 90 point (ud af 100). Flaskerne er nummereret og der er kun produceret 6455 flasker fra denne årgang.

Type                    Hvid, klar, intens krop

Druer                   Sauvignon Blanc

Årgang                2018

Alkohol               13,5%

Nydes ved         8-10 °C

Velegnet til       Aperitif, aromatiske retter, skalddyr, tapas

På lager

Beskrivelse

Sauvignon Blanc druerne håndplukkes og processeres nænsomt for at bevare druernes aroma. Mosten kommer derefter i nye franske egetræsfade beregnet til hvidvin, hvor både fermenteringen og modning sker i 6 måneder. Serien Limited Edition består af 3 forskellige vine, som hver især danner unikke og karakteristiske vine. De andre to vine fra serien er Tempranillo, Limited Edition og Negre, Limited Edition.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...