Ice Wine Traminer – Muscat Ottonel

kr. 295,00

Fáutor har skabt en Ice Wine i verdensklasse og hvis du er en ice wine entusiast, så er denne vin en fryd for dine smagsløg. Traminer og Muscat Ottonel druerne er nænsomt plukket efter den første frost og lavet på den traditionelle vis under lave temperaturforhold. Vinen har en ekstraordinær bouquet af rosenblade, linden blomster og honning med en diskret duft af abrikossyltetøj.  Eftersmagen er vedvarende og præget af appelsinskræl. Der er et begrænset antal flasker af denne årgang, helt specifikt 5400 stk. Restsukkerindholdet er 127 g/dm3.

Type                    Hvid, sød, rig og silkeagtig

Druer                  Traminer, Muscat Ottonel

Årgang                2016

Alkohol               12,5%

Nydes ved         5-8 °C

Velegnet til       Dessert, men gerne for sig selv

Volumen           0,375 L

På lager

Beskrivelse

For at kunne lave en ice wine i høj klasse skal man begynde ved det helt rette tidspunkt for plukning af druerne. Generelt kræver ice wine vinfremstilling en stor ekspertise under hele processen. Ligesom for de andre dessertvine fra Fáutor, selekteres Traminer og Muscat Ottonel druerne til denne ice wine meget nøje og af flere omgange. Druerne håndplukkes efter den første frost er faldet. Herfra følger hvidvins fremstillingsmetoder, dog fermenteres mosten i lidt længere tid end for de traditionelle hvidvine. De gyldne dråber nyder stor international anerkendelse.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...