Ice Wine Traminer – Muscat Ottonel

Făutor har skabt en Ice Wine i verdensklasse og hvis du er en ice wine entusiast, så er denne vin en fryd for dine smagsløg. Traminer og Muscat Ottonel druerne er nænsomt plukket efter den første frost og lavet på den traditionelle vis under lave temperaturforhold. Vinen har en ekstraordinær bouquet af rosenblade, linden blomster og honning med en diskret duft af abrikossyltetøj.  Eftersmagen er vedvarende og præget af appelsinskræl. Der er et begrænset antal flasker af denne årgang, helt specifikt 5.400 stk.

Type                    Hvid, sød, rig og silkeagtig

Druer                  Traminer, Muscat Ottonel

Årgang                2016

Alkohol               12,5%

Nydes ved         5-8 °C

Velegnet til       Dessert, men gerne for sig selv

Volumen           0,375 L

Kategorier: ,

Beskrivelse

For at kunne lave en ice wine i højklasse skal man begynde ved det helt rette tidspunkt for plukning af druerne. Generelt kræver ice wine vinfremstilling stor ekspertise i området. Druerne plukkes i hånd og efter den første frost er faldet. I de næste trin af processen kræves der yderligere tæt styring og kyndighed. Mosten xxx ..

Vineriets vinstokke ligger i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og rækker over 350 hektar jord placeret mellem 80 og 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer som passer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.