Late Harvest Traminer

Det er svært ikke at blive begejstret om denne vin, for det er blevet en personlig favorit når det kommer til en dessert vin. Late Harvest Traminer er en demi-sød dessertvin og rammer sødmen på den helt rigtige måde – hverken for meget eller for lidt. Smagen og duften er helt vidunderlig og byder på linden og jasmin blomster, honning og rosenblade. En vin der passer til enhver lejlighed! Der er produceret et begrænset parti på xx stk. fra denne årgang.

Type                    Hvid, demi-sød, rig, silkeblød

Druer                   Traminer

Årgang                2016

Alkohol               12,5%

Nydes ved         5-8 °C

Velegnet til       Dessert, småkager, nøddekager, aperitif og fisketapas

Volumen            0,5 L

Kategorier: ,

Beskrivelse

Traminer druerne plukkes i hånd i slutningen af efteråret, heraf navnet på serien, Late Harvest. Plukningen sker lige inden den første frost rammer druerne. Mosten fermenteres ff og derefter modnes i dfd. Sukker niveauet er på 44 g/dm3. Denne vin har vundet utallig internationale præmier og de fleste er dem er af guld.

Er du til søde vine, så kig endelig forbi disse to andre fra Făutor Winery – Late Harvest Sauvigning Blanc og Ice Wine Traminer – Muscat Ottonel.

Vineriets vinstokke ligger i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og rækker over 350 hektar jord placeret mellem 80 og 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer som passer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.