Late Harvest Traminer

kr. 145,00

Det er svært ikke at blive begejstret for denne vin, for det er blevet en personlig favorit når det kommer til dessertvin. Late Harvest Traminer er en semi-sød dessertvin og rammer sødmen på den helt rigtige måde – hverken for meget eller for lidt. Smagen og duften er helt vidunderlig og byder på linden og jasmin blomster, honning og rosenblade. En vin der passer til enhver lejlighed! Der er produceret et begrænset parti på 5690 stk. fra denne årgang. Restsukkerindholdet er 44 g/dm3.

Type                    Hvid, semi-sød, rig, silkeblød

Druer                   Traminer

Årgang                2016

Alkohol               12,5%

Nydes ved         5-8 °C

Velegnet til       Dessert, småkager, nøddekager, aperitif og fisketapas

Volumen            0,5 L

På lager

Beskrivelse

Traminer druerne håndplukkes i slutningen af efteråret, heraf navnet på serien, Late Harvest. I løbet af året selekteres druerne nøje og over flere omgange. Alt dette forgår manuelt og ved hver vinstok. Plukningen sker lige inden den første frost rammer druerne. Herfra følger hvidvins fremstillingsmetoder, dog fermenteres mosten i lidt længere tid end for de traditionelle hvidvine. Late Harvest Traminer har vundet utallige internationale præmier og de fleste er dem er af guld.

Er du til søde vine, så kig endelig forbi disse vine fra Fáutor Winery – Late Harvest Sauvigning Blanc og Ice Wine Traminer – Muscat Ottonel.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...