Negre, Limited Edition

NEGRE betyder sort. Lavet på to lokale druer med ‘Negre’ i navnet – Fetească Neagră og Rară Neagră, her har vi en moldovisk mesterværk af rødvin. Denne vin har basen i druen Fetească Neagră (70%), som er en krævende-type drue og kan være udfordrende at have med at gøre (læs mere om druen her). Druens gamle navne Coada Rîndunicii (‘svalens hale’) og Pasărea Neagră (‘den sorte fugl’) har lagt inspiration til den ædle fugl på etiketten.  Vineriet Făutor har bevist med denne vin, at de udmærket har kontrol over deres håndværk. Det er vineriets signaturvin og deres mest prisvindende vin (vi taler her om rigtig mange internationale medaljer). Det overraskende element i denne rødvin er dens bløde tanniner og en helt igennem friskhed med en aroma af bitter kirsebær, brombær og blåbær. Vinen modner i nye franske egetræsfade i 12 måneder. Flaskerne er nummereret og der er produceret 18.700 flasker fra denne årgang.

Tænker du på at give vinen som gave? Så kig nærmere på denne fine og robuste vinæske og slip for yderligere indpakning.

Type                    Rød, frisk, krydret

Druer                   Fetească Neagră 70%, Rară Neagră 30%

Årgang                2017

Alkohol               14,5%

Nydes ved         16-18 °C

Velegnet til       Rødt kød, fyldige sovser, grillede grøntsager

Beskrivelse

Druerne Rară Neagră og Fetească Neagră der indgår i vinen, håndplukkes i de tidlige morgen timer og behandles med stor omhu. Efter maceration foregår fermenteringen i    efterfulgt af modning i nye franske egetræsfade i 12 måneder. Denne vin har en lang lagringspotentiale. Serien Limited Edition består af 3 forskellige vintage vine, som hver især danner nogle unikke og karakteristiske vine. Denne serie giver et godt billede af Făutor Winery og deres kyndige vinmager hænder. Find alle 3 vine i vores sortiment her.

Vineriets vinstokke ligger i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og rækker over 350 hektar jord placeret mellem 80 og 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer som passer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.