Negre, Limited Edition

kr. 285,00

‘Negre’ betyder sort. Vinen er lavet på to lokale druesorter med ‘Negre’ i navnet – Fetească Neagră og Rară Neagră og her har vi et moldovisk mesterværk af en rødvin. Denne vin har base i druen Fetească Neagră (70%), der er en krævende drue og som kan være udfordrende at have med at gøre (læs mere om druen her). Druens gamle navne Coada Rîndunicii (‘svalens hale’) og Pasărea Neagră (‘den sorte fugl’) har lagt inspiration til den ædle fugl på etiketten.  Vineriet Fáutor har bevist med denne vin, at de udmærket har kontrol over deres håndværk. Det er vineriets signaturvin og deres mest prisvindende vin (vi taler her om rigtig mange internationale medaljer). Det overraskende element i denne rødvin er dens bløde tanniner og en helt igennem friskhed med en aroma af bitre kirsebær, brombær og blåbær. Vinen modner i nye franske egetræsfade i 12 måneder. Flaskerne er nummereret og der er produceret 18700 flasker fra denne årgang.

Tænker du på at give vinen som gave? Så kig nærmere på denne fine og robuste vinæske og slip for yderligere indpakning.

Type                    Rød, frisk, krydret

Druer                   Fetească Neagră 70%, Rară Neagră 30%

Årgang                2017

Alkohol               14,5%

Nydes ved         16-18 °C

Velegnet til       Rødt kød, fyldige sovser, grillede grøntsager

Ikke på lager

Beskrivelse

Druerne Rară Neagră og Fetească Neagră der indgår i vinen, håndplukkes i de tidlige morgentimer og behandles med stor omhu. Efter maceration foregår fermenteringen i ståltanke under temperaturstyrende forhold efterfulgt af modning i nye franske egetræsfade i 12 måneder. Denne vin har et stort lagringspotentiale. Serien Limited Edition består af 3 forskellige vine, som hver især danner nogle unikke og karakteristiske vine. De andre to vine fra serien er Tempranillo, Limited Edition og Fumé Blanc, Limited Edition.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

 

 

Du kunne også være interesseret i...