Rezerva serien

DKK 549,00

Serien ”Rezerva” består af 2 hvidvine, 1 rosévin og 3 rødvine. Vineriets håndværk kommer frem i hver af de seks vine, som fokuserer på at frembringe det bedste fra de enkelte druesorter. Rødvinene er fremstillet efter den traditionelle moldaviske metode, hvor mosten opbevares sammen med skallerne i egetræsfade og hvori den efterfølgende gæring fortsætter. Gæringen er kun på vildgær, dvs. der tilsættes ingen kulturgær. Den afsluttende modning sker i store egetræsfade fra Krasnodar, som ligger tæt på halvøen Krim. Hvidvinene og rosévinen følger mere traditionelle produktionsmetoder med kulturgær og temperaturstyrrede processer i ståltanke.

De to hvidvine består af hhv. Chardonnay og Riesling, rosévinen af Merlot og de 3 rødvine af hhv. Rara Neagra, Merlot og Cabernet Sauvignon. Alle druerne bliver håndplukkede.

På lager

Kategori:

Beskrivelse

Rezerva Riesling, består af Riesling. Vinen har en krystalklar farve med grønligt skær og en intens duft af blomster. Der er tilpas syrlighed som afrundes med en eftersmag af pære. Vinen egner sig godt til fisk og hvidt kød eller som aperitif.
Årgang 2019     Alkohol 13,5%     Servering 10-12 °C

Rezerva Chardonnay, består af Chardonnay. Vinen har en hø-gul farve og er frisk og fyldig. Duften er mættet med abrikoser og citrusfrugt, som rundes af en sødlige duft af honning. I munden er der smag af hasselnødder, akacie- og lindeblomster. Vinen egner sig godt til fisk, skaldyr, hvidt kød og milde oste.
Årgang 2019     Alkohol 13,5%     Servering 8-10 °C

Rezerva Rosé, består af Merlot. Vinen er kompleks og mineralsk med en rig bouquet af jordbær, maj-måneds kirsebær (som har en fin syre til sødmen) og skovbær. Det er en harmonisk rosé vin med en prominent smag af frugt og friskhed i eftersmagen. Vinen passer til lette fiskeretter, hvidt kød og især cremede oste eller som aperitif.
Årgang 2019     Alkohol 13,5%     Servering 8-10 °C

Rezerva Rara Neagra, eller “Den Sjældne Sorte”, kært barn har mange navne, er en gammel, traditionel moldavisk druesort. Rara Neagra har et højt sukker- og syreindhold, hvilket resulterer i friske og let-drikkelige vine. Ikke overraskende smager den af skovbær og jordbær, toppet med en frisk citrus aroma. Vinen passer til kalv og svinekød og tilberedte grøntsager.
Årgang 2018     Alkohol 13,5%     Servering 18-2°C

Rezerva Merlot, består af Merlot. Vinen har en strålende mørkerød farve som imponerer med en rig duft af kirsebær, skovbær og blåbær. Vinen er blød, afbalanceret og har en lang eftersmag af svesker og mørk chokolade. Vinen egner sig godt til grillet kød, rødt kød, and og kalkun.
Årgang 2018     Alkohol 14%     Servering 16-18 °C

Rezerva Cabernet, består af Cabernet Sauvignon. Vinen har en klar rubinrød farve med en rig duft af skovbær. Vinen er fyldig, let sammentrækkende i munden og overrasker ligeledes med en smag af solbær. Vinen passer godt til grillet og røget kød, stærke retter, stegte grøntsager og oste.
Årgang 2018     Alkohol 14%     Servering 16-18 °C