Surori

kr. 120,00

Surori betyder ‘søstre’ og er søstrene Lilia og Iulianas bud på en vin der repræsenterer dem særdeles godt og er alt andet end simpel. De kombinerer to lokale druer, Rară Neagră og Saperavi, og giver håndslag på en utrolig velsmagende rosévin. Med dens indbydende form forkæles sanserne med en overvældende duft af jordbær og kirsebær. Den er rig i farve så vel som i smag og afbalanceres af en frisk smag af grapefrugt.

Type                    Rosé, forførende, aromatisk

Druer                   Rară Neagră, Saperavi

Årgang                2019

Alkohol               13%

Nydes ved         10-12 °C

Velegnet til       And i appelsinsovs, kyllingebryst krydret m/ peber, fisk, skaldyr og cremede oste eller bare helt for sig selv

Ikke på lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

De to druer, Rară Neagră og Saperavi, vokser i kalkrig chernozem (sortjord) på en sydøst-vendt skråning i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova. Høstudbyttet er kun 8 ton per hektar. Druerne er håndplukkede og sorteret omhyggeligt. Den pressede most fermenteres i 15-18 dage ved 12 °C. Derefter opbevares den sammen med gæren i 25 dage i ståltanke med bâtonnage (en teknik for omrøring af gærrester og andet bundfald, som er med til at påvirke vinens udvikling).

Vil du vide mere om Gitana Winery og se vineriets andre vine, så læs endelig videre her.

Yderligere information

Vægt 1 kg
Størrelse 10 × 10 × 30 cm

Du kunne også være interesseret i...