Tempranillo, Limited Edition

Denne rødvin bærer navnet på den samme drue, som den er lavet af – Tempranillo. Oprindeligt en spansk drue, har vineriet Făutor valgt at dyrke denne atypiske og unikke sort i Moldova, grundet deres eventyrlyst i at danne enestående udtryk og smag. Valget har vist sig til at være mere end vellykket, da under blindsmagning med den spanske Rioja, har denne vin vist autentiske træk af iberiske vine men med et unikt udtryk af moldovisk terroir. Vinen har en rig farve af rubin med lilla skær og med afbalancerede tanniner. Den har smagsnuancer af violer, granatæble, tobak, nelliker og frisk kværnet peber. Modningen sker i egetræsfade i 6 måneder. Flaskerne er nummereret og der er kun produceret xxx flasker fra denne årgang.

Type                    Rød, kompleks, kraftig 

Druer                   Tempranillo

Årgang                2018

Alkohol               14%

Nydes ved         16-18 °C

Velegnet til       Rødt kød, krydret mad, trøffelsovs

Beskrivelse

Også her starter vinen med skånsom og manuel plukning af Tempranillo-druerne. Efter maceration fermenterer mosten i    . Modningen sker i egetræsfade i 6 måneder. Denne vin har en lang lagringspotentiale. Serien Limited Edition består af 3 forskellige vintage vine, som hver især danner nogle unikke og karakteristiske vine. Denne serie giver et godt billede af Făutor Winery og deres kyndige vinmager hænder. Find alle 3 vine i vores sortiment her.

Vineriets vinstokke ligger i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og rækker over 350 hektar jord placeret mellem 80 og 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer som passer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.