Tempranillo, Limited Edition

kr. 225,00

Denne rødvin bærer navnet på den samme drue, som den er lavet på – Tempranillo. Oprindeligt er Tempranillo en spansk drue og Fáutor har valgt at dyrke denne atypiske og unikke sort i Moldova, grundet deres eventyrlyst i at danne enestående udtryk og smage. Det har vist sig at være en succes, da vinen under blindsmagning med den spanske Rioja har udvist autentiske iberiske træk, men med et unikt udtryk af moldovisk terroir. Vinen har en rig rubin farve med et lilla skær. Den har smagsnuancer af violer, granatæble, tobak, nelliker og friskkværnet peber, som afrundes af afbalancerede tanniner. Modningen sker i egetræsfade i 6 måneder. Flaskerne er nummereret og der er kun produceret 6480 flasker fra denne årgang.

Type                    Rød, kompleks, kraftig

Druer                   Tempranillo

Årgang                2018

Alkohol               14%

Nydes ved         16-18 °C

Velegnet til       Rødt kød, krydret mad, trøffelsovs

På lager

Beskrivelse

Her starter vinen med skånsom og manuel plukning af Tempranillo-druerne. Efter maceration fermenteres mosten på ståltanke under temperaturkontrollerende forhold. Modningen sker i egetræsfade i 6 måneder. Denne vin har lagringspotentiale. Serien Limited Edition består af 3 forskellige vine, som hver især danner nogle unikke og karakteristiske vine. De to andre vine fra serien er Negre, Limited Edition og Fumé Blanc, Limited Edition.

Vineriets vinstokke vokser i vinregionen Valul lui Traian i den sydlige del af Moldova og strækker sig over 350 hektar placeret fra 80 til 450 m over havets overflade. Familien har nøje udvalgt de bedste arealer til deres vinstokke. Blandt deres druesorter kan man finde de gængse internationale typer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling, Traminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, men også lokale moldoviske druer som Fetească Regală, Rară Neagră, Fetească Neagră. Derudover har vineriet også satset på to unikke druesorter i Moldova, nemlig de spanske Albariño and Tempranillo.

Vil du vide mere om Fáutor Winery og se vineriets øvrige sortiment, så læs endelig videre her.

Du kunne også være interesseret i...